Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

1ο Δημοτικό Σχολείο Αλιβερίου

Στα πλαίσια του προγράμματος "Ανακύκλωση και τέχνη. Trash art" που ολοκληρώθηκε στο σχολείο μας από τις τάξεις Β', Γ΄, Δ΄, Ε΄και Στ΄ ανακυκλώσαμε περίπου 1000 πλαστικά μπουκάλια νερού, μετατρέποντάς τα σε λουλούδια. Για να επικοινωνήσουμε τη δουλειά μας στην εξωσχολική κοινότητα, εκθέσαμε τα λουλούδια μας με τη μορφή λαμπάδων τις ημέρες πριν από το Πάσχα.

                                               Προπαρασκευαστικές εργασίες
 





 



 



                                                                  Είδη λουλουδιών















Συνθέσεις λουλουδιών









Με κάποια από τα λουλούδια συνθέσαμε και το Πρωτομαγιάτικο στεφάνι μας, για την κατασκευή του οποίου χρησιμοποιήθηκαν 1 λάστιχο ρόδας ποδηλάτου, 10μ. λάστιχου ποτίσματος και περίπου 100 μπουκάλια, που έγιναν φύλλα και λουλούδια.




Έκθεση παιδικής φωτογραφίας

Πραγματοποιήθηκε έκθεση παιδικής φωτογραφίας με τίτλο "Ο τόπος μου", στην οποία συμμετείχαν όλα τα δημοτικά σχολεία του δήμου Κύμης- Αλιβερίου, στον οποίο ανήκουμε. Από το δικό μας σχολείο δραστηριοποιήθηκαν οι τάξεις Δ', Ε' και Στ'. Ακολουθούν οι 10 φωτογραφίες, που επιλέχθηκαν:
αΓωνίες (Ε΄1)

Άνοιξη (Ε΄1)

Γέφυρα (Στ΄1)

Εμείς (Δ΄1)

Καθρέφτες (Δ΄1)

Κοινός τόπος (Ε΄1)

Κορυφή (Στ΄2)

Κρύες μέρες (Στ΄1)

Μπλε (Στ΄1)

Πάω... (Ε΄1)


"Τα απίθανα μολύβια"

Η Στ΄ τάξη και η κυρία Σωτηρία αποχαιρετούν το σχολείο μας παρεμβαίνοντας εικαστικά και αλλάζοντας την όψη του: ζωγράφισαν στη σκάλα, που συνδέει τα δύο προαύλια, τις ξυλομπογιές, οι οποίες φέρουν τα ονόματά τους, αφήνοντας χρωματιστή τη σφραγίδα τους.







Εικαστικός του σχολείου: Φρυγανιώτη Σωτηρία

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο στα παιδιά και τη δασκάλα τους! Πολύ όμορφα πράγματα κάνετε εκεί στο 1ο Αλιβερίου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή